19-07-2021

Bespaar Etten-Leur nu ook voor huurders!

De regeling voor huiseigenaren in Etten-Leur was een groot succes. Daarom heeft de subsidieverstrekker de aanvraag om dit ook voor huurders beschikbaar te maken toegekend. 

In samenwerking met woningcorporatie Alwel heeft de gemeente Etten-Leur een subsidieaanvraag gedaan voor ongeveer 7000 huurwoningen in Etten-Leur. Nu dat deze aanvraag is goedgekeurd kunnen ook huurders gebruik maken van de regeling! De RREW-regeling bied de mogelijkheid voor de gemeente Etten-Leur om samen met uwEnergieloket en DuurSaam Etten-Leur om nu ook huurders de juiste stimulance te geven om energiebesparende maatregelen te treffen in hun huurwoning. 

Door het vervangen van oude gloei- en halogeenlampen door LED verlichting van SPL Lighting kan al een substantiële besparing worden gerealiseerd. Het doel is om in Etten-Leur jaarlijks 1.2000.000 kg CO2 te besparen. De campagne loopt van eind juni 2021 tot april 2022. U hoeft als huurder niets te doen, u krijgt vanzelf een brief toegestuurd met alle informatie. 

 Uitbreiding webshop 

Op de website www.bespaaretten-leur.nl is er een ruime keuze aan energiebesparende maatregelen waaronder LED lampen van SPL Lighting met een mogelijke besparing tot € 300,00 euro per jaar! Daarnaast zullen ook andere oplossingen worden aangeboden zoals een waterbesparende douchekop, buisisolatie en radiator ventilatoren. 

Energiecoach

De webshop is nóg verder uitgebreid voor iedereen in Etten-Leur die wel wat extra hulp kan gebruiken. Zo kan iedereen het besteedbare bedrag nu ook inzetten voor hulp aan huis door een energiecoach. Deze coach bezoekt de woning, inventariseert de situatie en adviseert u op het gebied van energiebesparing en haalt ter plekke de producten uit de bus die vervangen dienen te worden. Dit is volledig kosteloos tot € 90,00 per huurwoning. Wilt u hier meer informatie over dan kunt u die teruglezen op de webshop.

Is uw woning reeds voorzien van LED-verlichting maar wilt u graag advies over welke maatregelen u nog meer zou kunnen treffen of heeft u nog geen maatregelen getroffen en heeft u geen idee waar u  moet beginnen? In beide gevallen is een energiescan een goed startpunt. De energiecoaches helpen u graag hierbij. 

Unieke code

Deze actie is eind juni ingegaan en betekent dat er gratis, kleine energiebesparende maatregelen zijn te bestellen voor elke inwoner in Etten-Leur vanaf juli 2021 tot april 2022. De actie geldt niet alleen voor huurders die via Alwel een woning huren. Per huis is er een unieke code beschikbaar die u kunt terugvinden in de brief die u ontvangt welke u kunt inwisselen op de website www.bespaaretten-leur.nl

Heeft u nog vragen?
Heeft u nog vragen? Kijk dan op www.bespaaretten-leur.nl of stuur een email naar: huurders@bespaaretten-leur.nl. Bent u niet in het bezit van een computer? Bespaar Etten-Leur helpt u graag.